Waarom een elektrische openhaard zo aantrekkelijk is

Wie houdt nou niet van gezelligheid in huis? Daarom kiezen veel mensen ervoor om een openhaard in huis te plaatsen. Het is mooi, geeft warmte af en zorgt voor een gezellige sfeer. De elektrische openhaard is dan ook zeer gewild!

 
Wat sommige mensen tegenhoudt om een openhaard aan te schaffen, is de verbouwing die eraan vast hangt. In woningen zonder een schoorsteen of rookkanaal kan er namelijk geen geplaatst worden tenzij je het nodige hak- en breekwerk ervoor over hebt. Tegenwoordig hoeft dat ook niet meer. Nu kun je er voor kiezen om een elektrische variant aan te schaffen. Dé oplossing voor mensen die geen schoorsteen of rookkanaal hebben en geen veranderingen in hun huis willen aanbrengen.

Een romantisch vuurtje met elektriciteit

Om een elektrische variant te kunnen installeren heb je geen schoorsteen of rookkanaal nodig. Dat betekent dat er dus ook geen echt vuur brandt in zo’n open haard. In tegenstelling tot jaren geleden laten de elektrische modellen wel een zeer realistisch vuur zien. Dit maakt het een stuk gezelliger en romantischer. Sommige modellen kun je simpelweg met een afstandsbediening aan- en uitzetten. Eén druk op de knop en je kunt dus genieten van een romantisch vuurtje.

Ook het genereren van warmte is mogelijk 

Niet alleen zorgt de elektrische openhaard tegenwoordig voor een realistisch en romantisch vuurtje, maar er zijn ook exemplaren die voor warmte zorgen. In deze modellen zit een stralingspaneel of een ventilator die ervoor zorgt dat er een warmte vanaf komt en ze hebben een ingebouwde thermostaat zodat je de temperatuur kan kiezen die jij het prettigst vindt op dat moment. Je hoeft hem dus ook niet in combinatie met de verwarming aan te zetten, want er komt al genoeg warmte vanaf. Beter kan gewoon niet!

Gemak en design

De elektrische openhaard kan heel makkelijk verplaatst worden. Ze zijn mobiel en kunnen op alle plekken in huis geplaatst worden, aangezien ze geen rookkanaal of schoorsteen nodig hebben. Ideaal dus voor mensen die in een flat, appartement, bovenwoning of caravan wonen. Wat fijn is, is dat er geen warmte verloren gaat omdat er geen schoorsteen nodig is.  Al deze dingen bij elkaar maken hem dan ook erg aantrekkelijk. Met een fraaie schouw erbij kun je er zelfs een echte blikvanger van maken!