Alles over een buiten openhaard

Niet alleen in de wintermaanden, maar ook in de zomermaanden wordt de openhaard vaak gebruikt. Dit gaat dan niet over de haard voor binnen, maar over de buiten openhaard.

In de zomer is het in de middag lekker warm, maar in de avonduren kan het erg fris worden. Wie houdt er nu niet van om in de zomer ’s avonds met een lekker glas wijn in de tuin te zitten en te genieten van de buitenlucht? Omdat het in de avonduren erg afkoelt, is een openhaard dan zeer welkom.

Plaats en installatie

Ook een buiten openhaard is vrij makkelijk en snel te installeren. Het maakt ook vrij weinig uit waar je hem plaatst. Sommige mensen hebben een overdekt terras waar ze hem plaatsen, maar anderen zetten hem gewoon niet overdekt neer. Wat natuurlijk wel belangrijk is, is dat de hij hittebestendig en weerbestendig moet zijn. Helaas schijnt de zon niet iedere dag in Nederland en daarom moet je er op voorbereid zijn dat de openhaard ook wel eens nat zal worden door de regen. Hij moet dus een echte Hollandse regenbui goed kunnen doorstaan. 

Designs en materiaal

Ook buiten openhaarden kun je tegenwoordig in veel verschillende designs krijgen. Je hebt mooie roestvrij stalen modellen voor buiten die een hele moderne look aan het terras geven. Wat sommige mensen ook doen is een mooie vierkante strakke open haard metselen, en daarna de bakstenen mooi glad stuken. Zo heb je een hele eenvoudige, maar fraaie en aparte haard. Exemplaren voor in de tuin zijn in allerlei formaten te verkrijgen. Je heb hele brede en hoge modellen, die soms zelfs boven het terras uitsteken, maar je hebt ook leuke compacte varianten voor buiten. Het is maar net waar je van houdt en wat je budget is.