Openhaard scherm ter beveiliging

Openhaard scherm ter beveiliging

Wat een traditionele openhaard zo aantrekkelijk maakt, is dat er echt vuur in brandt dat je echt ruikt. Bovendien is het branden van echt vuur veel gezelliger en mooier om naar te kijken. Wat wel belangrijk bij zo’n openhaard is, is een scherm.

 

 

Functie en veiligheid


De belangrijkste functie van een spatscherm is veiligheid. Tijdens het verbranden van het hout kunnen nog weleens vonken uit de openhaard springen. Om dit te voorkomen plaats je een scherm voor de opening. Vaak wordt een scherm puur en alleen voor decoratie gekozen en tegenwoordig zijn veel verschillende soorten designs te verkrijgen. Vandaar dat men wel eens vergeet dat de belangrijkste functie van een dergelijk scherm eigenlijk het tegenhouden van wegspringende vonken is.

Verschillende soorten en maten


Schermen voor de openhaard zijn er in traditionele, maar ook in hele moderne uitvoeringen. Als je een klassieke openhaard in de woonkamer hebt, is het mooi om ook voor een klassiek scherm te kiezen. Het frame is meestal van gietijzer gemaakt met dun ijzerdraad. Als je een mooie strakke of moderne haard hebt, dan kies je natuurlijk voor een moderne uitvoering. Deze zijn meestal van glas gemaakt met een metalen frame er omheen. Wat ook erg mooi is bij een moderne openhaard, is een scherm met een frame van roestvrij staal.