Met openhaarden warmte en sfeer in huis

Met openhaarden warmte en sfeer in huis

Een openhaard in bijvoorbeeld de woonkamer zorgt voor een hele gezellige sfeer. Het straalt warmte, sfeer en een natuurlijk gevoel uit.

Het mooiste is natuurlijk als je bij de openhaard een lekkere grote bank hebt staan, of een paar mooie grote stoelen. Zo kun je er lekker languit voor gaan zitten en genieten van de warmte die er vanaf komt. 

Wat is een openhaard?


Het is een stookplaats die in een modern jasje is gestoken en niet alleen wordt gebruikt voor de warmte die er vanaf komt, maar zeker ook voor de gezelligheid. Wil je dat er meer warmte vanaf komt, dan kun je het beste gebruik maken van een haardplaat. Deze bestaat al een lange tijd en zorgt voor een aangename warmte door de straling die van het gietijzer af komt. De warmte die van een openhaard af komt, kan met een haardplaat tot wel 50% verbeterd worden.

Verschillende soorten en modellen


In een traditionele openhaard worden voornamelijk grote stukken hout verbrand. Maar tegenwoordig heb je nog een aantal andere soorten, zoals de gashaard en de elektrische haard. In tegenstelling tot traditionele uitvoeringen hebben deze nagemaakte boomstronken erin liggen. Je kunt ze vaak met een afstandsbediening aanzetten zodat er een nepvlam tussen de nagemaakte boomstronken uit komt. Ze geven geen warmte af, maar zien er wel gezellig uit.

Vlammenspel op televisie


Als je nu geen openhaard thuis in de woonkamer hebt en je wilt er ook geen aanschaffen, dan kun je ook een videoband of een dvd kopen waar een mooi vlammenspel op wordt getoond.

Diverse designs en materiaalgebruik


Tegenwoordig zijn alle soorten in verschillende designs te verkrijgen. Sommige hebben bijvoorbeeld een roestvrij stalen lijst erom heen met een stuk glas ervoor. Het glas dient voornamelijk voor veiligheid en is heel kindvriendelijk. Andere uitvoeringen zijn weer niet afgesloten en hebben een mooie grote schouw erboven. Een schouw kun je in verschillende materialen krijgen, zoals marmer of gewoon van steen.