Een ruimtelijk effect met de hanghaard

Een ruimtelijk effect met de hanghaard

Elektrische led-haarden zijn er in allerlei soorten en maten. Het voordeel van een elektrische haard, is dat deze dezelfde sfeer geeft als een echte open haard en bovendien warmte geeft, maar er geen gebruik wordt gemaakt van echt vuur.

De meest bekende soort elektrische haard is uiteraard de variant die in de muur of wand kan worden ingebouwd. Mensen die minder ruimte in de woning hebben, maar toch graag een sfeervolle elektrische haard willen in hun woonruimte, kunnen kiezen voor een hanghaard. Deze haard hangt vrij van de vloer.

 

De voordelen van een hanghaard

Een elektrische hanghaard is de beste vervanger voor een elektrische sfeerhaard die ingebouwd dient te worden. De elektrische hanghaard kan aan de muur worden bevestigd. Deze hanghaarden nemen minder ruimte in dan normale elektrische haarden. Ook in ruimtes waar weinig ruimte is, kan deze alsnog worden opgehangen.

 

Bovendien is het gebruik van een hanghaard ideaal voor wie de kamer regelmatig schoon wil maken. De haard hoeft niet op zij worden geschoven en hangt vrij van de grond. Een elektrische hanghaard is voorzien van een led-display. De haard geeft uiteraard warmte af, maar zonder gebruik te maken van echt vuur. Daardoor is een hanghaard ideaal voor gezinnen met jonge kinderen of huisdieren.

 

Soorten en vormen

Een hanghaard bevestigen in een woonruimte zorgt voor een echt ruimtelijk effect in de woonruimte. Bovendien zorgt een hanghaard voor een echt luxe gevoel in de kamer. De haard heeft bovendien geen voetstuk en oogt daardoor erg ruimtelijk.

 

Niet iedere woonruimte is gelijk. Daarom zijn er verschillende soorten en vormen hanghaarden. Zo is een hanghaard niet enkel te verkrijgen in de vorm van een rechthoek, maar ook in de vorm van een ovaal. Daarnaast zijn er ook hanghaarden beschikbaar die in de breedte smal zijn en juist lang in de hoogte zodat deze precies op de kleine ruimtes van bijvoorbeeld een tussenmuur opgehangen kunnen worden.

 

Een elektrische haard vormgeven

Ook met een elektrische hanghaard is het mogelijk een goede sfeer in de woonruimte te creëren. Dit kan door naast de haard gebruik te maken van decoratie. Een goede tip is bijvoorbeeld om haardhout naast de elektrische kachel op te slaan. Een elektrische hanghaard is tegenwoordig niet van een echte haard te onderscheiden. Daardoor past het hout mooi naast of onder de hanghaard, zodat het niet direct opvalt dat het om een elektrische haard gaat.

 

De hanghaard is daarmee een uitkomst voor iedereen die een veilige ‘open haard’ wil, maar daar slechts beperkt de ruimte voor heeft.